En värld bortom denna

2008-09-29 @ 16:09:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag bor mitt i den fantastiska svenska naturen. Är så glad att jag for upp hit, här är hösten på riktigt, solen och skogen är på riktigt, luften är på riktigt :) Och kan ni tänka er att jag har porten till en annan värld precis utanför min dörr. Det ser faktiskt ut som det på riktigt; höga träd i all världens färger med en liten stig mitt emellan där solen skiner in genom trädens kronor och skapar magiska mönster på marken :D Hihi, okej kanske har lite livlig fantasi, men det ska ju vara bra säger de som vet :P

Visste ni att te och choklad hjälper mot det mesta, att en halvbra film ändå kan vara bra om man ser den med nån man tycker om, att makaroner är godast med heinz tomatketchup och att om man inte hade vänner skulle man bli galen. Det vet jag :D

Helgen har varit.. knasig! (jo, jag lovar) På både bra, dåliga och konstiga sätt. Konstigt att allt ska hända när Maja är borta :P Kan fortfarande inte riktigt förstå vilka underbara människor jag träffat här uppe, men det börjar nog sjunka in så smått :)

Och förresten, kom ihåg att påminna varandra om att ni är bra, för det är ni, alla, var och en på sitt sätt, och vem ska påminna en om det om inte ens nära och kära? För man gör det sällan själv i alla fall...

I see friends shaking hands, saying: "How do you do? They're really saying: "I love you" I hear babies cry, I watch them grow. They'll learn much more, than I'll ever know. And I think to myself; what a wonderful world.

How? When? Why?

2008-09-26 @ 12:34:31 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det var som att luften gick ur mig och kvar blev bara.. jag vet inte.. bara ett ingenting, tomrum. Jag kanske behöver en mitt emellandag, en sån där tom dag, när inget viktigt händer. Skulle ju vara typiskt mig att börja tänka nu när allt går så bra, jag vill inte det, men tycker mig samtidigt känna igen tecknen, kanske borde pausa, eller bara köra på, vilket är bäst tro?

Tankar, tvivel, detta lömska fenomen.. har en väl lyckats nästla sig in är den närapå omöjlig att förvisa. Är detta rätt, är detta jag, eller försöker jag bara inbilla mig det för att allt annat är så bra? Är allt annat verkligen så bra? Varför känner jag ingenting, jag blir rädd när jag inte känner, varken glädje eller ilska eller sorg, bara ett utmattat intetsägande vakuum.

Jag vill vara någons andetag, vill betyda allt, vill också vara ett superlativ. Jag lever som bäst när jag lever genom andra, jag vill kunna lösa allas problem, vill behövas, vill vara älskad.  

Fantastiskt!

2008-09-26 @ 07:38:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har faktiskt lyckats ta mig upp ur sängen i god tid för att både hinna äta frukost och göra mig i ordning två dagar i rad nu, helt otroligt :P Vet inte riktigt vad det är som gör det eftersom jag går och lägger mig lika sent fortfarande, men men, jag klagar inte :) Har även börjat dricka kaffe på morgnarna dock, vilket oroar mig då jag egentligen inte tycker om det, men har märkt att det faktiskt är ganska effektivt.. Tyvärr..

Var och dansade igår kväll igen, det är himla roligt, förutom att de la till en konstig snurr igår som jag inte alls får till :S Funderar på att gå på fridansen på tisdag, men jag vet inte om jag vågar, hehe. Nåja, får jag med mig någon kanske jag vågar mig dit :P Oh no, upptäckte precis att det regnar ute, och man bara ser hur äckligt blött det är, uhuu.. Typiskt att det ska vara såhär just de dagarna jag plattat håret; minsta fukt så står det ju åt alla håll igen :S.. I-landsproblem? Oh nej, inte alls..

Oj, haha, nu gick ju klockan fort när jag trodde att jag hade så mycket tid, kanske borde avrunda.. Uh, jag borde tvätta snart, börjar närma sig akutstadiet, liksom mitt diskberg, mount matrest, eller nåt :P

Nej men, jag skulle ju avrunda nu, så bye bye, I'm off to school and the wonderful world of differentialkalkyl :D

Trött tröttelitrött trött :P

2008-09-15 @ 20:09:02 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vem kysste Eliin, bakom ryggen på Marie? Var det den store poeten som hon var förälskad i? Lalalala.. sitter här och sjunger Håkan Hellström och bara myser lite innan jag ska förflytta mig, nyduschad och dan, till sängen faktiskt! Det ska bli så skönt att bara slappna av, har verkligen vart igång heela dan. Först matteplugg i morse, sen obegripbar mattelektion efter lunch och efter det bar det av ut till storheden för att storhandla inför lördagen. Det kan komma att bli riktigt bra det där :) Känner mig något stressad inför matteprov på fredag, men samtidigt har jag liksom ingen ork nånstans, i varken huvud eller kropp :S Men, som jag brukar säga, det löser sig så småningom :P

Nåja, ska gå och sussa typ nu :P

Haha, kan inte hålla mig härifrån

2008-09-15 @ 00:15:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förlåt, men jag kunde inte riktigt låta bli :P I begynnelsen, när Elin först kom till Luleå, hade hon inget internet, så hon roade sog med att skriva ner sina tankar i små dokument som hon la på skrivbordet. Haha, nu satt jag och läste de precis efter att jag skrivit hur glad jag är här, och det var lite komiskt faktiskt, så jag måste nästan visa:


Vilken dag alltså! ca 23:30 18 augusti
Jag gick och lade mig klockan fem i morse efter en mycket trevligt filmkväll/natt med robin och jesper :) Alldeles för sent egentligen, men vad gör man inte när det är sista kvällen i stan ;P Ja, sedan vaknade jag klockan nio, alltså fyra timmar senare, med värsta mensvärken ever! Mhm, treevligt att försöka vara glad och förväntansfull samtidigt som man sitter ensam på ett plan med ONT i magen :/ Nåja, jag packade om lite i min överfulla resväska och fick sedan skjuts med pappa in till coop för att kramas lite med jessica och catrin :) Mormor och morfar kom förbi på väg hem från landet och sade hejdå :/ Lilla söta mormor, det är inte ofta man ser henne gråta :S Mamma slutade tolv så vi gick över till tuna park en sväng, sedan fick man skjuts in till stan :) Vandrade runt ett tag innan jag gick till fontänen för att möta Hannah. Följde med henne som moraliskt stöd, vad skönt att det fixade sig så du slipper hispa över det mer ;) Vi tog en fika på stan, vartefter jag fick skjuts hem, och sedan var det bye bye, ett litet sad moment :/ Men vi ses snart, det är ju inte som om jag försvunnit från jordens yta.. 
Bilen mot arlanda gick med mig och pappa i ungefär kvart över fyra, efter en närkamp med min knökfulla resväska, och bilfärden gick himla fort. Checka in gick också utan problem, trodde jag skulle få betala övervikt, men hon vägde inte ens väskan, hehe :) Lite krångligt genom säkerhetskontrollen eftersom jag var tvungen att packa upp datorn och men annars gick det ganska smidigt. Tog en hamburgare på max innan planet gick och försökte förstå vart jag var på väg egentligen, men jag vet inte riktigt hur bra jag lyckades :S Väl på planet upptäcker jag till min stora förtjusning att Bengt Magnusson sitter tre platser framför mig, haha, blev alldeles starstruck, jag glömde till och med att fråga om en autograf :P När jag klev av i Luleå kände jag mig alldeles lost faktiskt, och det blev ju inte bättre av regnet som öste ner utanför fönstret. Men.. jag tog mig ut med väskor och allt till taxikuren för att vänta på en taxi. Just när det började se mörkt ut, frågar en tjej vart jag ska nånstans. Det visar sig att vi ska till samma område, så jag kan dela taxi med henne. Vidare visar det sig att hennes jobba betalar taxin så jag slipper paya nånting! Snacka om flyt :)

Nu sitter jag i min lägenhet och tittar på sex and the city, tänkte packa upp lite kläder snart.. Det är mysigt här,
men konstigt och tomt, hmm.. Knasigt, hoppas det blir bra på onsdag..


kl 10:20 19 augusti
Vaknade för ungefär en halvtimme sedan och visste inte riktigt vart jag var, haha. När det gick upp för mig fick jag återigen en smärre chock, jag fattar fortfarande inte riktigt :P Nu är det te och knäckemacka som gäller, sen vandring
till affären för att få nåt lite mer exklusivt att stoppa i magen, haha. Teven åkte på nästan direkt, det känns lite ensamt och jag vågar inte riktigt tänka på morgondagen för då blir jag bara nipprig :S Well well, ska försöka komma ut i regnet nu :)

080819 kl 19:55
Första dagen i LUleå är avklarad och jag har lyckats: bli genomvåt på väg hem från affären, glömma nycklarna på i dörren på utsidan, nästan bränna fast maten (i gjutjärnspanna :S) och bli utled på mig själv.. men annars har det gått alldeles utmärkt tycker jag, haha. Jag både längtar till och bävar för morgondagen. Jag vill ju träffa människor såklart - klarar inte av mig själv längre :P - men tänk om det inte finns några trevliga, tänk om alla är konstiga eller jobbiga eller inte tycker om mig.. eller alla tre :S Äsch, jag ska inte tänka på det mer förrän imorgon. Idag har jag i alla fall fixat hemförsäkring, det var inte ansträngande alls, han ringde ju mig, haha. 50 kronor i månaden, kan det väl vara värt :P Har fått pappren från svensk adressändring idag också, så nu tänkte jag att jag skulle ta mig ut i världen och leta efter en sån där gul sak som man stoppar kuvert i. Jag tror att det har slutat regna också, så det blir nog mysigt :)

Jaa, see the difference? ;P

Words are not enough

2008-09-15 @ 00:05:41 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja, vad ska man säga. Var tvungen att plita ner lite till ikväll för jag känner mig så himla glad :D Jag kan verkligen vara mig själv här uppe och det  är svårt att greppa att jag träffat så många fantastiska människor redan. Ahh, knasigt är vad det är, jag vet att jag sagt det förut, men det tål att upprepas, haha :D Åhh, det bara spritter i hela kroppen, så glad känner jag mig för allt just nu.

Jag är glad för Robins skull, älskade du, du förtjänar verkligen det här och jag hoppas hoppas hoppas att det kommer fortsätta vara som det är och bli ännu bättre!!
 
Jag är glad för Hannahs skull, underbara Hannah, du är också väl värd din lycka; jag tror att det kan bli hur bra som helst, bara du kommer och hälsar på snart ;)

Jag är glad för min skull, för jag tror att jag faktiskt har hittat rätt; jag drog vinstlotten. Linn, Maja, Jäger, Emil och alla; ni är min vinstlott :D


Åh, höll på att glömma: Tack Becka, blev så himla glad när du skrev det du skrev, och ses vi inte innan dess så ska vi äga 2009 års Arvikafestival!! Camp Mutant 4-ever ;P


Som en siilkesbluuus, haha xD

Sunday bloody sunday

2008-09-14 @ 15:37:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En sån där slö söndag; extra slö eftersom jag inte sov särskilt mycket inatt :P Fråga mig inte varför, det bara blev så, men mysigt var det i alla fall :) Skulle göra ett ryck med matten idag, men det kom saker ivägen, som vanligt, haha.. Gick med Linn till Ica, sen hem till Jäger för lite gruppterapi och nu sitter jag ju här utan någon aning om hur det gick till. Faast, jag har ju sorterat tvätten i alla fall, så nåt nyttigt har jag ju åstadkommit :P Nu återstår bara att få den ren och torr också, premiär för Elin vid en tvättmaskin, spännande..

Hittade Sofies värld på internet, så nu sitter jag och lyssnar, den är så bra, sådär härligt förvirrande underbar :D Men ingen bra berättarröst, skulle vilja göra en egen inläsning av den, åh vad roligt det skulle vara, vill ha nån att ha högläsning för, jag kanske skulle ha blivit dagisfröken i stället, hmm.. Jupp, nånting att fundera på om det skulle vara så att matten går åt skogen, vilket i skrivande stund verkar ganska troligt :P Äsch, det ordnar sig nog, så småningom, eller nåt :P


Ikväll blir det i alla fall tjejkväll med hemgjord pizza och kanske nåt bra på teve, annars mest tjatter skulle jag tror, finns ju ganska mycket att avhandla :D Att bero på det, så har jag pratat med både Robin och Frida i dag, och oj vad jag saknar dem ibland, de där människorna som redan känner mig utan och innan, som man kan säga vad som helst till. Kan tänka ibland att åh, det här skulle Frida ha skrattat åt, eller det här skulle Jesper ha tyckt om, haha..


Nej, jag ska väl dra mig mot tvättstugan och försöka se  till att min tvätt kommer ut i samma färg som jag stoppar in den, haha :D


"En gång i tiden måste ändå allting ha blivit till av noll och ingenting" - Sofies Värld av Jostein Gaarder

One of those days

2008-09-13 @ 13:07:29 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tror helt ärligt att det här är den första dagen sen jag kom hit som jag inte har någonting speciellt inplanerat, ingen specifik tid att passa, och det är så skönt! Det är klart, matten finns ju och den måste tyvärr göras, men jag kan göra den när som helst, och hur som helst :P Igår kväll blev det film hos Esset och Ragnar, hihi, lite komiskt var det, alla uppradade i soffan sådär :D Knasigt helt enkelt, det är allt jag har att säga, och det tänker jag fortsätta säga tills jag har vant mig vid det här :P

Vet att det kanske låter löjligt, men mitt liv har verkligen vänt helt och hållet sen jag kom hit; en ordentlig u-sväng skulle man väl kunna kalla det... Fast, det är klart.. jag får passa mig bara så jag inte blir en nörd på kuppen :P Batman, superman, x-men och allt vad det heter, here I come, haha! Nej, det där ska vi nog kunna åtgärda, i sinom tid ;)

Neej, nu måste jag faktiskt gå och räkna lite.. sorgligt men sant.. skulle behöva tvätta sen också, en annan sak som faktiskt är akut.. 

Så, tjingeling då :P

Knasigt!!

2008-09-11 @ 19:12:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja, vad ska man säga? Det här blev helt enkelt knasigt bra :) Visst  visste jag innerst inne att det här var rätt, det har jag ju vetat hela tiden, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så här. Jag vet inte ens om jag kan förklara i ord, skulle helst vilja redogöra för de tre veckorna i detalj, men det är fullständigt omöjligt, det har ju hänt så fruktansvärt mycket! :P Jag nöjer mig nog just nu med att konstatera att människorna här uppe är underbara och jag är bara så glad just nu :D Visst är matten svår och jag fattar noll av programmeringen, men det löser sig, så småningom :P Ikväll ska jag bugga, så nu ska jag käka lite pasta innan jag går :) 

Puss på hela världen!