Twilight addiction!

2009-06-28 @ 00:05:56 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Som rubriken antyder är jag helt och fullt, officielt beroende av denna bokserie! Den är det bästa sedan Harry Potter :) Ända sedan jag såg filmen har jag velat läsa första boken, men har inte riktigt haft ro att göra det förrän nu, och den senaste veckan har jag betat av de två första böckerna, den senare faktiskt ännu bättre än ettan, jag är så glad! Det jag gillar med både första boken och filmen är också att skådspelarna gör sina roller så otroligt bra och det mesta av bokens känsla förmedlas också på filmduken. Visserligen saknar man vissa längre scener som är med i boken, men jag antar att man måste offra vissa stycken för filmatiseringen. Jag är i alla fall helt såld, och rekommenderar alla att läsa dessa underbara verk!!

Ondskan vaknar

2009-06-21 @ 22:01:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu var det ett tag sen igen, jag har funderat för mycket kring ororande omständigheter, men nu är det bra igen, åtminstonde på den punkten. Sitter och ser på Söndagsfilmen; Hannibal rising - ondskan vaknar, en ganska obehaglig film. Det är skrämmande hur vår uppväxt kan forma oss till olika sorters människor; skrämmande samtidigt som det är intressant och ganska fascinerande. Nu är ju Hannibal Lecters barndom extrem, men det finns ju ganska frekventa bevis för detta i verkliga livet, t. ex. missandlade barn som växer upp till att bli misshandlande föräldrar. Självklart påverkas vi genom resten av livet också, men jag tror att det är vår barndom som präglar vår karaktär starkast. Bara en tanke för ikväll.. Ta väl hand om era barn, de gör som ni gör, inte som ni säger.

En bild säger mer än tusen ord

2009-06-08 @ 14:01:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har diskat ännu mer, plockat undan kläder från golvet, bokat synundersökning och ringt till vårdcentralen.. Tanläkartid är också på gång så småningom och nu dricker jag varma koppen och käka korvbröd för att få slut på maten innan jag åker hem. Jag känner mig duktig idag, bara så ni vet.

Så, nu var det sagt; då kan vi gå över till det jag egentligen skulle skriva, det som rubriken syftar på :) Hittade den här bilden när jag satt och kollade igenom foton från kaptensbalen:



Vid första anblicken är det väl bara en knasig bild, lite crazy sådär, men jag tittade lite närmare och upptäckte då att den här bilden speglar ju nästan på pricken vilka personligheter vi har. Om vi börjar från vänster och tar oss i ordning:

Sandra - Galet partydjur iklädd tajt, glittrande fodral för att vara säker på att synas om hennes sprudlande personlighet mot förmodan inte skulle "do the trick" så att säga. Hon är, vilket posen tydligt visar, alltid på plats, fokuserad och med humöret på topp.

Elin - Rultigt och rödkindat litet troll som mest är förvirrad över hur håret kunde bli så rakt och vad det egentligen är för en skimrande klädtrasa hon har fått på sig. Elin löser situationen (som oftast) med ett tafatt litet leende och hoppas att ingen ska se hennes osäkerhet.

Linn - Rågblond, elegant amazon som vet vad hon vill och alltid har full kontroll över situationen. Som vanligt iklädd sexigt svart, med en lätt färgklick över axlarna, en dräkt som driver alla pojkar till vansinne innan hon vänder om och går.

Maja - Vilt flaxande spexare iklädd sockersöt rosa puffklänning som tillsammans med den rockiga frisyren passar perfekt till denna hardrock princess. Har bildligt talat aldrig mer än en fot i marken och kan konsten att liva upp den tråkigaste tillställning enbart genom att kliva in genom dörren.   

I rest my case...

Om inte om fanns så flög korna!

2009-06-07 @ 23:40:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett talesätt som min lågstadiefröken kläckte ur sig gansa ofta; jag har aldrig riktigt kommit underfund med hur det hänger ihop dock, nån som vet? Den fröken är för övrigt en av de bästa jag haft, så det så :)

Diskar just nu och försöker röja lite, ska väl dra mig hemåt torshälla fredag eller lördag skulle jag tro, ska bli skönt att komma hem, men det är fruktansvärt tråkigt att städa och packa :( Tänk om man kunde vara som Harry Potter, och bara vifta lite med trollstaven så vore lägenheten skinande ren, smidigt! :) Dock skulle man kanske inte känna sig lika nöjd med sig själv efteråt, då hade man ju inte arbetat lika hårt... Mmm, har i alla fall fått upp min papyrustavla från Egypten på väggen nu, kärleksgudarna Isis och Osiris hänger väldigt passande ovanför sängen ;P Har fortfarande luftsängen kvar sen Jäger var här också, så den agerar soffa/myshörna.

Det är lite tråkigt att alla har åkt hem nu, Maja for igår och Linn, Robert och Sandra satte sig på tåget idag. De flydde fältet så snabbt, vi fick ju knappt någon ledig tid i Lule tillsammans :( Fast förstår dem också, det är skönt att åka hem och vara ledig, slippa se universitetet varje dag... Våra planer på en femma har för övrigt lagts på is ett tag; den vi såg på i fredags var inte riktigt vi, dålig planlösning och jobbigt läge, så vi håller ögonen öppna under sommaren istället. Trist, men det måste kännas rätt..

Nåväl, har inte mycket mer att rapportera ikväll, förutom att den bästa musiken som spelas på min dator just nu är allt med stephen lynch, den mannen är smått genialisk!
Ska nog diska lite till, sen blir det en kopp te och mys framför teven eller datorn; eller en bra bok kanske? Hmm, tål att tänkas på...

Och här kommer dagens snapshots, från kaptensbalen, så fina vi var :)


Kvällens citat

2009-06-05 @ 23:18:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emil: "Är det en säng eller är det bara en låda?"

Maja:"Jamen, du vet, Linn har lite långa kablar ibland"

Linn:"Men jag är inte så full som jag verkar!" (vartefter hon ramlar  baklänges in i ytterdörren :P)

Onödigt självförvållade åkommor..

2009-06-04 @ 18:42:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag tänker på bland annat musarm (från datamusen alltså!) eller det nyaste påfundet; mobilarmbåge, som man tydligen ska få när man pratat för länge i mobiltelefonen. Även om jag inte råkat ut för det själv, kan jag nog förstå hur dessa problem kan uppstå och att det gör ont, men allvarligt talat, är det befogat att klaga över en mobilarmbåge?? Det finns ju ganska enkla förebyggande åtgärder, t. ex. INTE prata i mobilen så ofta, och om man nu behöver göra det så finns det ju någonting som heter handsfree!! Samma sak med musarm; det är väl bara att ta en paus någon gång ibland, jag tror inte att någon människa verkligen måste sitta framför datorn så länge utan vila som krävs för att orsaka detta. Allt hänger väl i slutändan ihop med det stressade, hetsiga, nutida samhället, så onödigt! Ta en paus folk, världen går inte under om du gör det, men du kanske går under om du låter bli...

En annan sak som jag har funderat över i några dagar nu: hur har folk i alla amerikanska teveserier råd att äta ute varje dag? Det spelar ingen roll vilken serie det rör sig om, i nittio procent av fallen samlas karaktärerna varje dag på ett fik eller en hamburgerbar och äter. Missförstå mig inte nu, jag förstår att det bara är teveserier, det är inte på riktigt, men det måste ju ändå finnas någonting i den amerikanska kulturen som stämmer överens med det här beteendet, annars skulle det väl inte upprepas i varje kanal?? Är det billigare att äta ute i USA? Eller är amerikaner helt enkelt rika och lata?
Mmmm, sånt kan man ju fundera på..

Ska nog kanske röra ihop någe litet att äta kanske..
Ciao folks!

P.S Jag har klippt bort lite fluff nu, och det är ganska skönt :P

P.P.S Maja har klagat på att jag inte har tillräckligt med bilder här så den här är till dig Maja ;)


Lots to think about..

2009-06-03 @ 20:12:52 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

För det första: Vi har fått en femma! Jag, Maja och Linn har fått en femma på proffesorsvägen och måste tacka ja eller nej senast på måndag!! Idag, just nu, vet jag inte hur jag känner.. Ena dagen väger helt klart alla underbara fördelar way över, typ att vi kommer att ses varje dag, vi kommer att äta tillsammans (a.k.a jag kommer att äta middag varje dag :P), min hyra kommer att sjunka med en dryg tusenlapp, vi kommer ha ett stort kök(!) och att vi kommer ha så jäkla kul! Andra dagen inser jag att man kommer förmodligen aldrig att vara helt ensam, även om man kan stänga in sig på sitt rum, och jag har ju Emil också och hur kommer det att funka och kommer vi att slita håret av varandra minst en gång i månaden osv... Uh, det är svårt, men vi ska förhoppningsvis få titta på lägenheten på fredag, då hoppas jag att det blir lättare att bestämma sig :) 

Second: Hur ser sommaren ut egentligen? Har väl kommit fram till att jag snart ska hem i alla fall.. Men Emil är ju kvar här och vi kommer kanske inte att ses förrän i augusti då och jag kommer att sakna honom... Visserligen är jag ganska bortskämd, stackars Maja har inte fått träffa Daniel på typ en månad nu och hon har klarat sig  så varför skulle inte jag göra det, men ändå :P Vill ju göra så mycket, men skulle vilja göra allt med Emil också... Ska kanske ut i skärgården över midsommar med Frida och folk, skulle vara supermysigt om det blev av. Kanske festival i borlänge också, vad tror vi om det? Jaa, jag är sugen, Arvika var sjukt kul förra året; Robin, Becka och Elin together again, andra sommaren :D

Sist, men inte minst: Hur blir nästa år? Jag vill inte rymdteknik, inte just nu i alla fall, finns ingen motivation för det nånstans.. Måste ju vara kvar här, med datastyret och allt, så jag tänker att de kurser jag inte klarade i år gör jag om och så provar jag på roliga kurser emellen, vem vet jag kanske hittar framtiden där nånstans... Mmm, så blir det nog, jag är bara 20 år, there's time, och den är inte värd att slösa på sånt som jag inte mår bra av!

Nu är det roomservice på teve och Emil är här så jag ska gå och titta och mysa :) 
Ciao 




Festival i år igen? Att döma av den här bilden - helt klart! :P